Nieuws

Verpakking mogen leveren voor presentatie van het CBI - Centre for the Promotion of Imports from developing countries

''Foods of Vietnam''

augustus 2017

GoGGoGogleHulsegge Luxe Verpakkingen gaat internationaal. We hebben mooie verpakkingen mogen leveren aan Google in Parijs.'Mc Bike-verpakking neemt hamburger mee op de fiets'

Fast food-keten Mc Donald's liet reclamebureau Tribal in Argentinië de McBike ontwerpen. Fietsende klanten kunnen met deze 'transportverpakking' een maaltijd, bestaande uit een hamburger, een drankje en frietjes, aan het stuur hangen en elders nuttigen. McDonald's introduceert de verpakking eerst in Kopenhagen (Denemarken) en Medellin (Colombia). Nederland en Tokio volgen later. https://www.youtube.com/watch?v=IUF-shL9niko


Bron: VM Verpakkingsmanagement, augustus 2015

McBike verpakking


“Leuke verpakking doet waardering van de ontvanger toenemen”

Een leuke verpakking doet de waardering van de ontvanger voor het geschenk toenemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Southern Methodist University in de Amerikaanse staat Texas.

Het fenomeen moet volgens de onderzoekers worden toegeschreven aan de bijna Pavloviaanse relatie die een leuke verpakking legt tussen het geschenk en de positieve stemming die door een feestelijk evenement wordt opgeroepen.

De onderzoekers stelden vast dat de waardering voor het geschenk stijgt naarmate de verpakking leuker of opmerkelijker oogt, maar tevens kon worden opgemerkt dat zelfs een saai omhulsel nog altijd positiever wordt ontvangen dan een geschenk zonder enige vorm van verpakking.

Kijk voor meer informatie op www.smu.edu.

Bron: Express.be